Actie 2007 - 2008

Jaarvergadering Artsen zonder Vakantie


Jaarvergadering Artsen zonder Vakantie

Datum
17 november 2007


Locatie

Brussel, KBC gebouw


Organisatie

Artsen zonder Vakantie


Op haar jaarvergadering lichtte Artsen zonder Vakantie AZV haar balans en objectieven toe. Belgische en Afrikaanse AZV'ers vertelden er over hun ervaringen en ook Sabine de Bethune was te gast, als moderator van het panel over "de vierde pijler".

 

Aan dit debat namen ook Dr. Emiel De Backer, Walter Zinzen en Banyingela Kasonga deel. Sabine de Bethune lichtte eerst het thema van de vierde pijler toe, waarna de panelleden hun persoonlijke ervaringen en visies deelden. Het debat werd afgerond met vragen uit het publiek. Ter afsluiting van de jaarvergadering werd uittredend voorzitter, Prof. Dr. F. De Weer (foto) in de bloemetjes gezet, en werd de nieuwe voorzitter, Prof. Dr. M. Hoogmartens, verwelkomd. Andrea Croonenberghs werd ook met bloemen bedankt voor de presentatie van de jaarvergadering en voor haar inzet als meter van Artsen zonder Vakantie.

 

De ngo "Artsen zonder Vakantie" stuurt artsen, paramedici en verpleegkundigen uit om tijdens hun vakantie te gaan werken in Afrika. Gedurende twee drie weken voert een team van vrijwilligers (die meestal zijn samengesteld uit een arts-specialist, een anesthesist en een verpleegkundige) heelkundige ingrepen uit in een Afrikaans ziekenhuis. Voor het jaar 2007 zijn er 148 zendingen gepland in de gynaecologie, orthopedie, anesthesie, chirurgie, kinesitherapie, psychiatrie, Dat betekent dat er elke week meer dan twee zendingteams vertrekken!


Meer info


Terug

Share/Save/Bookmark